De fiets van ……..[5]

Rinus Meijer

Naar aanleiding van de vraag van Bart van Veen over een bijdrage over mijn nieuwe fiets, dacht ik, dat wordt dan wel een beetje een karig verhaal, gezien mijn technische kennis redelijk beperkt is zoals bij veel andere leden van de club wel bekend is. Kortom, dacht ik, dan maak ik er gewoon een verhaal van welke gaat over drie fietsen (maar liefst). Misschien dat dat mijn technische tekortkomingen over cranks, aantal tandwieltjes voor en/of achter en weet ik wat al niet meer wat zo aan een fiets vast zit, dan een beetje kan vertroebelen.

Nou laat ik dan maar gauw beginnen met wat ik wel weet over mijn nieuwe fiets.
Zoals jullie misschien wel weten ben ik begonnen bij Tour 75 met een tweedehands aluminium Casati van Jellie Lageman. Daar heb ik ongeveer een jaar op rond gefietst, daarna begon toch bij mij duidelijk te worden dat als ik een beetje mee wou draaien met de “grote” jongens dat ik uit een ander vaatje zou moeten gaan tappen Naast tweemaal in de week trainingstochtjes voor mijzelf te rijden, werd het ook tijd voor een nieuwe fiets vond ikzelf, een nieuwe fiets volledig door mezelf uitgezocht en naar mijn mening voldoende van kwaliteit om mee te kunnen gaan met de mannen van Tour 75. De alu Casati ingeleverd bij Albert Klamer en mede geïnspireerd door Albert zelf een nieuwe Carbon Espada racefiets laten aanmeten. Volledig carbon en voorzien van Ultegra DI2, elektrisch schakelen dus..
Ik was de koning te rijk, op deze fiets mocht het gaan gebeuren.


Nu 4 jaar later en weer iets wijzer geworden op fietsgebied ben ik tot de conclusie gekomen dat er toch ook nog betere uitvoeringen zijn waar je voor kunt kiezen. Vooral de houding, vorm van de fiets (aero) en gewicht plus de velgen (Infinito uit Oudehorne uit Friesland) zijn op deze fiets een positieve verbetering. Ook de eerder aangehaalde Ultegra DI2 is weer van de partij. Nu wel ervoor zorgen dat ik zo af en toe de batterijen oplaad dan gaat het wel goed komen de komende jaren denk ik. Een kek stuurtje erop en daarmee is de fiets (vanwege goede diensten, wederom een Espada natuurlijk) helemaal af naar mijn mening. Nu moeten de benen het gaan doen! Ik heb geen excuses meer als ik niet meer mee kan komen…

Eerder dit seizoen heb ik ook nog een mountainbike gekocht. Deze is van het merk Cube en is ook volledig van carbon een heeft ook een Ultegra DI2 groep. Heerlijk fietsje voor in de winter en zo af een toe een tochtje in de zomer.


Daarnaast hebben mijn vriendin en ik ook nog de beschikking over een trekkingfiets van MC. Deze fietsen zijn voorzien van een Rohloff naaf. Deze zijn al vanaf 2014 in ons bezit. Hiermee hebben we al mooie fietsvakanties gemaakt van onder andere Holwerd naar Maastricht. Maar ook andere lange LF-fietstochten welke dwars door Nederland zijn uitgepijld (zoals de Saksenroute) en ook nog door het mooie Münsterland. Gelukkig in een iets ander tempo dan bij de club!


Kortom als er lucht in de banden zit is het leven prima!

Groet Rinus