Eerste zondag van de maand tocht Zeijen

Matador had zaterdagavond een feestje, biertje en nog een biertje en natuurlijk zoals voornemend om vroeg naar huis te gaan. Maar ja toen begon er een live band te spelen, met een wel heel aantrekkelijke blonde dame. Matador compleet van de leg en ja om 2.00 uur nachts thuis. De succes formule voor ellende op zondag, zeker als je het vooruitzicht hebt te starten om 8.30 uur op de fiets met Tour 75.

Het was echter een speciale ochtend, naast de mooie rit richting Zeijen, hadden we drie gast rijders. Twee onbekenden voor de meesten van ons en ook nog twee advocaten, uiteraard allemaal bekenden van de heer Lanting (zij moesten er voor zorgen dat de Matador uit de wind gehouden werd, desnoods contractueel) en een oudgediende, de heer Sillius. De heer Sillius had gemeend om zijn lidmaatschap te moeten opzeggen en later bleek dit een moment van algehele verstands verbijstering. Maar hij kwam al gauw tot de realisatie dat hij zijn maatjes van de blauwe sneltrein miste.

Tour 75 is een synoniem voor  kameraden, energie, lol en vooral hard fietsen. Dat gebeurde ook deze ochtend en in een peloton van tenminste 40 man raasden we richting Assen.  Strava gaf mij vanavond de bevestiging,  het is nooit onder de 30 geweest en er zaten een aantal extreme pieken in. Piet had weer een fantastische route met een aantal extra lussen er in verwerkt. Het weer speelde natuurlijk op een fantastische manier mee, zon, een klein beetje wind en zeker in de ochtend niet echt super warm. Zeijen werd aangedaan voor de koffie en uiteraard met appelgebak en slagroom.

 

Vervolgens kon er in twee groepen terug worden gekoerst, met de belofte dat 32 km de snelheid zou zijn. Ja ja, onze voorzitter is al net zo onbetrouwbaar als een gemiddeld lid! De snelheden lagen eerder op 35/36 en het werd onrustig voor in het peloton, doordat een aantal A1 kleppers dat ene advocaatje wel even de oren zouden wassen. Matador en Sillius konden nog lang het tempo volgen, maar toen ook Pieter de geest gaf, gingen Frank, Peter en Albert er met het advocaatje van door. Fietsen kon de man wel, moet gezegd. Uit en thuis had de matador 132 km op de teller met een gemiddelde van boven de 30 en ik verzeker jullie het laatste stuk was ik dood. Misschien is het goed dat tourleider Piet gewoon weer naar A1 gaat, ben ik eerder thuis en is dat beter voor het humeur van mevrouw Matador.