Ronde van Midden Groningen

Tour 75 levert de route en begeleiding voor de Ronde van Midden-Groningen
In de Regiokrant stond een aankondiging van de Ronde van Midden-Groningen (zie verderop). Op zondag 15 juli staat de tocht open voor alle belangstellenden. Wij kennen als leden deze prachtige ronde van de Eerste van de maand-tocht van april. Toen was de ronde iets korter. Pieter Snitjer heeft er nu een klein lusje ingelegd om het Trein- en Trammuseum te kunnen bezoeken.


Het is bijna niet te geloven dat we 122 kilometer kunnen fietsen langs de gemeentegrenzen voordat we weer bij het beginpunt aankomen. We willen graag met zoveel mogelijk leden een bijdrage leveren aan dit evenement. Wanneer je met je Garmin als voorrijder wilt meehelpen, of als medebegeleider de voorrijder wilt ondersteunen, dan kun je je melden bij Pieter.
Voor ons is deze tocht goed te doen. De belangstellenden zullen niet allemaal net zo ervaren zijn met dit soort lange tochten. Dan is het goed dat we als Tour 75 erbij zijn. We kunnen er mede aan bijdragen dat alle deelnemers er een leuke dag aan beleven. Wij verwachten natuurlijk als blijvende herinnering een aantal prachtige fotomomentjes met niet te missen zwart-blauw in de regionale pers.

Ronde van Midden-Groningen
De gemeente Midden-Groningen en tourfietsclub Tour ’75 organiseren zondag 15 juli de Ronde van Midden-Groningen, een fietstourtocht van 122 kilometer langs de grenzen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen.
“We willen laten zien hoe groot en mooi Midden-Groningen is en tegelijkertijd deelname aan sport stimuleren”, aldus medeorganisator wethouder Peter Verschuren. Naast Verschuren zullen ook sportwethouder Erik Drenth, oud-burgemeester Peter de Jonge en nieuwe burgemeester van Midden-Groningen Adriaan Hoogendoorn meefietsen.
Start en finish zijn bij het Kielzog in Hoogezand, dat speciaal voor deze gelegenheid open is. De start is tussen 08.00 en 10.00 uur. De kosten van deelname zijn 10 euro. De deelnemers krijgen daarvoor koffie en iets lekkers bij het Trein- en Trammuseum in Zuidbroek en leveren een financiële steun aan de Samenschool, een project waarbij vrijwilligers les geven aan vluchtelingenkinderen en hun ouders.

Aanmelden
Inschrijving kan via het e-mailadres evenementen@midden-groningen.nl en bij de start. De routebeschrijving staat op www.midden-groningen.nl. Er wordt gereden met voorrijders die de route goed kennen.