De fiets van ……..[7]

Gerrit Veen

 

Voetballen was mijn passie, dankzij een kruisbandruptuur moest ik stoppen en begon derhalve op 17 jarige leeftijd met wielrennen. Werd lid van de WVHS en nam een licentie bij de junioren. Destijds had ik een baantje bij de Edah en zo kon ik mijn eerste fiets bij elkaar sparen. Via via kwam ik bij Poelman in Gieterveen terecht, bij hem kocht ik een Cornelo. In het 2e jaar viel ik tijdens een koers in Winterswijk de Cornelo was total loss. Rond 1980 kocht ik een Alan. Een aluminium racefiets. Hier heb ik ca. 3 jaar op gefietst. Tijdens een trainingstocht knapte de buis van het zadel naar het cranckstel los. Kortom einde Alan.

Toen kocht ik in 1984 bij Albert Klamer een Pinarello, columbus buis en afgemonteerd met Campagnolo record. 1993 was het laatste jaar dat ik een licentie had. In 1996 kwam de fiets figuurlijk aan de wilgen te hangen. Dat jaar leerde ik Ria kennen en was er geen tijd meer om te fietsen vanwege de kinderen. In 2009 overleed Ria plotseling. Ruim een jaar later leerde ik Elly kennen. Haar broer fietste en zo kwam mijn fiets weer tevoorschijn. Echter in 2012 kreeg ik een frontale botsing met een labrador. De fiets werd nooit meer de oude. Die fiets had ik 25 jaar. Toch wilde ik graag weer een Pinarello. Deze vonden we in Son in Brabant. Dat werd dus een dagtochtje.

In augustus 2015 werd ik lid van Tour 75.

In september 2015 kocht ik mij deze Giant. Echter door de ernstige COPD van Elly heb ik nauwelijks kilometers met deze fiets gemaakt. Langzamerhand kwamen er meer bijgeluidjes bij mijn Pinarello. De Pinarello staat nu voor de slechte dagen op de Tacx Neo met kantelplaat. Dus maar opzoek gegaan naar een andere fiets. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op een Bianchi Oltre XR3 di2 disc. Dankzij een collega kwam ik in contact met Wiebe Pol van Altaflex in Musselkanaal. Hij is Bianchi dealer. Hij heeft mij van top tot teen opgemeten en de fiets is in november bij de Bianchi fabriek besteld. Op 27 januari bracht Wiebe de fiets bij mij thuis.

Groet Gerrit