De fiets van ……..[6]

Harrie Koops

 

Ergens in 1990 ben ik begonnen met wielrennen bij tourclub Dijkhuis in Zuidbroek, Bert Frans en Henk Veldkamp reden ook bij deze club, ik was in het bezit van een Raleigh racefiets en Raleigh ATB-bike.

Na een tip van Melle ben ik ergens in 1992 lid geworden van de bijzondere wielerclub Tour 75, ik ben gestart met het ATB-en op zaterdagmiddag en op de zondagmorgen vanaf Café Robbie in Zeegse. In die tijd gingen wij nog met de bike achterop de fietsrack van de auto naar onze verzamelplek.
Tijdens de opvolgende zomer heb ik het wielrennen met Tour 75 opgepakt op een Cannondale R800/CAAD8 met een aluminium frame, gekocht bij Vierhouten in Zuidlaren.

Het ATB-en in de winter is bij een gedeelte van de leden van de club altijd populair gebleven, ik ben in 1990 gestart met een Raleigh ATB en vervolgens heb ik een tijd op een Giant- en een Cube ATB-bike rondgereden.
Sinds 2016 rij ik op een Canyon Grand Canyon CF 6.9, full carbon, afgemonteerd met Shimano XT met 29 inch wielen. Het voordeel van deze grotere en lichtere wielen is duidelijk merkbaar tijdens het gejakker achter Piet G. aan.

Vanaf 2008 heb ik gekozen voor een Italiaanse racebike Pinarello F 4.13 afgemonteerd met Campagnolo Chorus 10 speed en voorzien van Marvic Cosmic SLS wielen.
Ik heb deze bike aangeschaft ter ere van mijn 50ste verjaardag, om dit te vieren had ik de mannen van Tour uitgenodigd bij mij in de tuin om het laatste biervat leeg te maken, dat is goed gelukt. Cor Jansen van Koken & Wonen verzorgde het Live muziek, deels geautomatiseerd.
De Pinarello gaat binnenkort in de verkoop wegens aanschaf van nieuwe bike.

 

 

Dit jaar ben ik 60 jaar geworden, dus tijd voor een nieuwe racebike.
Ik was op zoek naar een Italiaanse racebike, maar de Pinarello Dogma’s en het overige mooie spul uit Italië met schijfremmen waren mij toch te prijzig en daarom heb ik vervolgens gekozen voor Duitse Grundlichkeit van Canyon met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Het is een Canyon Aeroad CF SLX Disc 8.0 geworden met als extra een Canyon H36 aerocockpit stuur.
Deze fiets is alleen rechtstreeks te bestellen via hun fabriek in Karlsruhe.

Groet Harrie